Selvisimme hengissä matkasta, se on ehkä tärkeintä! Läheltäpiti- tilanteita auton kanssa oli riittämiin. Eli pieni selostus viikonlopusta.

Lähdimme matkaan perjantaina noin klo 11. Kaitsu haki aamulla Kimin koulusta aikaisemmin, koska Kimillä oli huono olo. Oli yökoulussa oksentanut! Onneksi ei kuitenkaan enää sen jälkeen. Aamupäivällä Kaitsu oli myöskin käynyt paikkauttamassa auton vuotavan renkaan. Hyvillä mielin siis lähdettiin, kerrankin ajoissa, ajattelimme.

Alkumatka meni rattoisasti. Kaikki muut lapset, paitsi Mia, nukkuivat. Porvoon moottoritien loppupäässä ohituskaistalla vauhtia n. 130km/h kuului valtava pamahdus. Rengas räjähti, siis juuri se korjattu rengas. Onneksi Kaitsu sai pidettyä auton tiellä ja ohjattua sivuun. Ei muuta kuin renkaan vaihtoon, joka sinällään oli operaatio (auto täynnä tavaraa, vararengas kiinni auton pohjassa => tyhjennä auto, vie koira kiinni puuhun moottoritien pientareelle, irroita vararengas jne.) Mietittiin mitäs nyt. Vararenkaalla kun sai ajaa vain 80 km/h ja mahd. vähän. Onneksi olimme lähellä kehä kolmosta. Menimme ekaan rengasliikkeeseen. Ei saatu palvelua. Sanoivat, että ei ehdi vaihtaa. Pitää laittaa ensin noihin uusiin autoihin. Kiva. Jatkoimme matkaa. Jonkun matkan päässä pongasin toisen rengasliikkeen. Ajoimme sinne. Se oli ensimmäistä pienempi ja henkilökunta koostui maahanmuuttajista. Siellä meidät päästettiin jonon ohi ja saimme ehjän renkaan alle. Matka jatkui. Tähän rengas-showhun olikin sitten tuhraantunut noin 2 tuntia. 

Seuraava pysähdys oli Kirkkonummen "mäkkärissä" välipalalla. Kaikki meni siihen asti ihan ok, kunnes nostin Nanna pois syöttötuolista. Hienoa, tyttö kainaloihin saakka kakassa. Hain autosta vaipan ja varavaatteet ja sitten pesulle. Kaikki vaatteet menivät vaihtoon.

Perillä olimme noin klo 17. Matkaan meni siis kaiken kaikkiaan 6 tuntia, yleensä menee 3,5 tuntia.  Illalla onneksi saimme mummilaan vielä vieraita, Juha tuli lasten kanssa käymään ja näimme ensi kertaa pikkuisen näppylänaamaisen tyttövauva. Minä sitten hoidin vauvaa sen reilu tunnin, jonka olivat. Syötin ja vaihdoin vaipan ja kannoin edestakaisin. Tyttö kun on iltaisin vähän kärttyinen.

Lauantaina aamupäivällä oli vuorossa voileipäkakun teko. Kaitsu lähti Nannan kanssa käymään Salon torilla. Ruuan jälkeen Kaitsu halusi lähteä käymään kirppiksellä. Otettiin Nanna ja Kim mukaan. Ajattelin, että Nanna nukahtaa autossa. Mitä vielä. Sinnehän se tuli terrorisoimaan. Mä en ehtinyt katsoa mitään kivaa, kun piti koko ajan ottaa Nannan käsistä tavaroita pois mm. Arabian kahvikuppeja ym. Käytiin vielä toisella kirppiksellä ja sielläkin Nanna heittäytyi hankalaksi. Oli aivan väsynyt eikä uskonut yhtään mitään. Huudon kanssahan sieltä sitten lähdettiin.

Ilta meni sitten saunoessa ja grillatessa. Kaitsun ja Rodin kanssa käytiin vielä myöhään lenkillä kun lapset olivat nukahtaneet.

Sunnuntaiaamuna tein voileipäkakun valmiiksi. Kävin myöskin kampaajalla föönauttamassa hiukset, niistä vain ei tullu mun mielestä hirveen hyvät. Onneksi ne ehtivät vähän lässähtää ennen ristiäisiä ja sain ne sitten paremmin itse :) Kahdentoista aikoihin aloitettiin lasten pukeminen juhlavaatteisiin ja vähän puoli yhden jälkeen päästiin lähtemään ristiäisiin.

Juhlapaikalla autoin laittamaan kahvipöytää valmiiksi ja sitten odoteltiinkin vieraiden saapumista. Kummilapsen täti ja tämän mies olivat myöhässä joten seremonia päästiin alkamaan puoli tuntia sovittua myöhemmin. Oli valtavan kuuma. Onneksi en sentään joutunut hikoilemaan kummina.  Illalla säätiedotuksessa kuulinkin, että Salossa oli mitattu lämpöennätys 25,8 astetta! Tyttö sai ihanan ja erikoisen nimen ja oli koko toimituksen ajan kiltisti. Niin kuin muutkin lapset, josta olin aika yllättynyt.

Neljän aikaan lähdettiin hakemaan Rodia ja matkatavaroita ja sitten suunnistettiin kotiin päin. Kotona oltiin muutaman vessapysähdyksen jälkeen 20.30 eli tulomatkaan meni se 3,5 tuntia. Home sweet home.