Pitkästä aikaa teille tässä uusi resepti. Ja tämä on todella uusi, tänään keksitty :) Tällaisen kakun tein huomiseksi Kimin nimppareille.

Pohja:
valmis pakastemurotaikina (esim. Pirkka tai Myllynparas)

 

Täyte:

2 dl kermaa

2dl rahkaa

2 kananmunan valkuaista

2 appelsiinin mehu (tai yhden ison)

1 appelsiinin kuori

sokeria

vanilliinisokeria

10 liivatelehteä

 

Päällinen:

2 dl appelsiinimehua

1 dl hyytelösokeria

Tee näin:

Painele sulanut murotaikina irtopohjaiseen vuokaan. Paista 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet kylmään veteen.

Purista appelsiineista mehu. Pese hyvin appelsiini ja kuori se ohuesti kuorimaveitsellä. Suikaloi kuoripalat ja lisää mehun joukkoon.

Vaahdota munanvalkuinen. Vaahdota kerma.

Lisää rahkaan sokeria ja vanilliinisokeria maun mukaan.

Keitä appelsiinimehu ja kuorisuikaleita sokerin kanssa hetken aikaa, että kuoret pehmenevät. Liota kuumaan seokseen liivatteet.

Sekoita yhteen kermavaahto, rahka, mehu-liivateseos ja lopuksi varovasti vaahdotettu munanvalkuainen. Kaada pohjan päälle.

Anna hyytyä vähintään muutama tunti ja valmista päällinen.

Kuumenna appelsiinimehu ja lisää siihen ohjeen mukaan hyytelösokeria. Anna jäähtyä hetken. Lusikoi mehuhyytelöä täytteen päälle ja anna hyytyä vielä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

 

Mulla ei ole vielä tämä kakku ihan valmis, päällinen puuttu. Huomenna kun ollaan maistettu kommentoin ja korjaan reseptiä, jos tarpeen.

Su 19.3. Muoks. Eli muutin tuonne reseptiin päällisen kohtaan appelsiinimehun määräksi 2 dl ja hyytelösokeria siihen tulee 1 dl. Maistettu ei vielä ollla...