Vaikka on vielä tammikuu, tosin viimeinen päivä, niin ulkona on tänään ollut niin keväinen ilma. Aurinko paistaa ja talitintitkin aloittivat jo laulunsa. Minäkin olin sen verran reipas tänään, että sain itseni ja tytöt pihalle jo ennen kymmentä! Se on saavutus, jos mikä :) Nannan kanssa ulkoillessa ongelmaksi muodostuu aina se, kun Nanna ei oikein tykkää minkäänlaisista käsineistä. Tänäänkin sitten alkoi repimään hanskoja irti. Yritin shokkihoitoa eli ikävästi painoin Nannan kädet hankeen. Itkuhan siitä tietenkin tuli. Laitoin hankat takaisin käteen. Vähän ajan päästä neiti oli taas paljain käsin. Siinähän ei auttanut muut kuin taas "Zarin kikka kolmonen". Hain sisältä maalarinteippiä ja teippasin ne hanskat pukuun kinni! Uskokaa vaan huviksenne :) Ja pysyihän ne hanskat sitten koko loppuajan kädessä.

Käytiin pienellä lenkillä. Mia meni potkukelkalla ja mä vedin Nannaa pulkassa. Postilaatikoiden luona laskettiin vähän mäkeä. Laitoin Rodin kiinni postilaattikko"telineeseen". Pelkäsin tosin, että se repii ne laatikot irti. Onneksi ei repinyt. Nanna laski mäkeä pulkalla ja me Mian kanssa mentiin potkukelkalla perässä. Pihalla vielä touhuttiin vähän aikaa. Tytöt keinuivat ja mä tyhjensin leikkimökin katolta lumet.

Tein ruuankin ihan alusta loppuun itse. Ei siis mitään einespöperöä tänään vaan terveellistä kiinankaali-jauhelihakeittoa. Nanna söi hyvällä ruokahalulla, Mia vähän vähemmän.

Ruuan jälkeen aloitin pyykinviikkaus urakan ja samalla vähän siivoilin vaatekaappeja. Poikien vaatteita lähti iso kassillinen varastoon. Mun ja Kaitsun vaatteista lähti kassillinen roskikseen. Hirveitä lumppuja. Vaikka tästä varmaan ole kuin puoli vuotta kun viimeksi karsin jotakin pois kaapista, niin aina sitä vaan löytyy jotain pois heitettävää. Tein myös epämiellyttävän löydön. Kisu oli ilmeisesti käynyt mun vaatepinossa pissalla, koska alimmaiset vaatteet haisivat ihan kissanpissalta. Mun vaatteet kun sijaitsee sopivasti vaatekaapin alatasolla. Ei niissä vaatteissa mitään näkynyt, mutta vähän ne haisivat. Tuli siis siivottua perustellisesti se alahylly.

Mia ja Miko pelavaat tietokoneella ja Nanna nukkuu vielä. Nyt olis hyvä aika käydä käsiksi siihen Minnan kiertävään kirjaan. Mä kyllä arvaan miten siinä käy. Kun saan kaikki kamat vaatehuoneesta roudattua sängyn päälle, niin Nanna herää. Ei ois ensimmäinen kerta...