Teki mieli tehdä joku kakku perjantaina. Ja koska mulla ei ollut liivatetta, tuli kakusta jäädyke ;) Nerokasta!

701934.jpg

Pohja:

12 kpl Digestive-keksejä

noin 50 g Oivariinia

Täyte:

2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

250g maustamatonta tuorejuustoa

pussillinen pakastevadelmia (tietysti tuoreetkin käy)

sokeria maun mukaan

 

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu oivariini. Levitä seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita muuta aineet joukkoon. Levitä pohjan päälle.

Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita pakastimeen.

Ota kakku sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua, niin sitten sitä on helpompi leikata.

Ja kevyemmän saa, kun jättää tuon pohjan pois. Ja sittenhän tämän jäädykkeen voi tehdä vaikka jäädyke- tai rengasvuokaan. Mutta tämä oli nyt enemmän tällainen kakunnäköinen versio.