Teki mieli tehdä joku kakku perjantaina. Ja koska mulla ei ollut liivatetta, tuli kakusta jäädyke ;) Nerokasta!
Pohja:
12 kpl Digestive-keksejä
noin 50 g Oivariinia
Täyte:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g maustamatonta tuorejuustoa
pussillinen pakastevadelmia (tietysti tuoreetkin käy)
sokeria maun mukaan
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu oivariini. Levitä seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
Vaahdota vaniljakastike ja sekoita muuta aineet joukkoon. Levitä pohjan päälle.
Peitä kakkuvuoka kelmulla ja laita pakastimeen.
Ota kakku sulamaan muutama tunti ennen tarjoilua, niin sitten sitä on helpompi leikata.
Ja kevyemmän saa, kun jättää tuon pohjan pois. Ja sittenhän tämän jäädykkeen voi tehdä vaikka jäädyke- tai rengasvuokaan. Mutta tämä oli nyt enemmän tällainen kakunnäköinen versio.
Kommentit