Tanjuska etsi blogissaan ohjetta hyvälle rahkapiirakalle. Tämä on mun lemppari. Iso annos (pellillinen) mutta lopun voi huoletta pakastaa. Maistuu hieman kohmeisenakin taivaalliselle. Ja jos ei heti tule syötyä. säilyy mehevänä jääkaapissa.
Pohja:
4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeri
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
200g margariinia
Nypit aineet muruiksi. Ota puolet muruseoksesta ja LISÄÄ
1 lasi piimää
1 muna
Levitä tämä osa pellille. Sitten tee täyte:
500g rahkaa
2 munaa
1 lasi sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 sitruunan mehu + raastettu kuori.
Levitä täyte pohjalle ja sen päälle loput muruseoksesta.
Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia!
Kommentit