Pitkästä aikaa jotakin reseptin tynkää. Ei muuten aina munkaan tekeleet onnistu. Tässä esimerkki siitä.

Piimäkakku keikauskakun tapaan

3 dl piimää

1,5 tl soodaa

2 dl siirappia

2 dl sokeria

1 tl neilikkaa

1 tl kanelia

2dl sulatettua margariinia

5-6 dl vehnäjauhoja

Vuoan pohjalle:

pussillinen luumuja

ruokokidesokeria

 

Taikinaan sekoitetaan aineet järjestyksessä. Ei vatkata.

Jauhota tasapohjainen kakkuvuoka ja levitä pohjalle pussillinen luumuja ja sokeri. Kaada taikina päälle.

Paista 200 asteessa noin tunnin.

 

Tulos:

kakku joka ei lähtenyt kunnolla irti vuoasta! Se sokeri sen teki. Älkää siis laittako sitä sokeria sinne luumujen sekaan!

 

Ja ton perustaikinan voi paistaa ihan normaalina piimäkakkuna. Ohjeessa lukee vielä, että 3 dl rusinoita. Mutta itse jätin ne pois, kun lapset ei tykkää. 

 

Edit. Johanna tuolla kyseli, että miksi en laittanut luumuja taikinan sekaan, silloin olisi onnistunut. Syy siihen on, että juuri siksi, että tuosta päältä ne on helpompi nyppiä pois jo ei tykkää :)