Mahat pullollaan kinkkua ja muita herkkuja. Aatto meni perinteisissä merkeissä. Aamulla kuusi sisälle, lapset koristelivat sen. Sitten viimeiset siivoukset ja joulupuurolle. Puuron jälkeen saunaan. Tonttu oli tuonut muutaman paketin lapsille kuusen alle, sillä aikaa kun oltiin saunassa.

Kolmelta mentiin mummolle ja vaarille syömään. Siellä oli pukki jo käynyt, jättänyt vain valtavan läjän lahjoja. Malttoivat sentään lapset ensin syödä ja sitten vasta avattiin lahjat. Ja kivoja juttujanhan ne saivat. Minäkin olin ilmeisesti olin ollut kiltti, koska sain uuden hiiren (Kaitsun läppikseen), webbikameran (Kaitsun läppikseen) sekä webbipuhelimen. Sain myös ristikkolehden ja tyhjiä videokasetteja. Yhteisiksi lahjoiksi saatiin suklaata ja pyyhkeitä sekä pöytäliinan.

Joulupäivänä ei tehty muuta kuin pelattiin, syötiin ja katsottiin telkkaria. Tänään sentään kävin koiran kanssa lenkillä ja meillä kävi illan suussa vieraita.

Huomenna alkaa arki puolittain. Kaitsu menee töihin. Mun pitää ilmeisesti käydä kaupassa ja iltapäivällä lähden bussilla Helsinkiin. Illalla Tavastialle katsomaan Lauri Tähkää ja elonkerjuuta viimeisen kerran tänä vuonna. Sekä viimeisen kerran piiitkään pitkään aikaan. Ehkä tuo Kaitsukin siitä sitten rauhottuu. Nyt käy taas niin kuumana, ei ymmärrä mua ollenkaan.