Aamulla onneksi Kaitsu vei Kimin kouluun, niin minä sain kaivautua vielä tyttöjen kanssa peiton alle. Nukuttiinkin yli kahdeksaan, vau!

10.15 oli Rodilla aika rokotukseen. Vein tytöt siksi aikaa mummolle. Sillä rokotusreissulla ei kauaa mennyt. Ekaa kertaa näin, kun rokote laitettiin sieraimeen. Hienosti Rodi osasi olla ja eläinlääkäri kehui kovasti.

Toin Rodin kotiin, tyhjensin ja täytin pyykkikoneen ja lähdin mummolaan. Vajaan tunnin ehdin istua itsekin siellä ja sitten lähdettiin hakemaan poikia koulusta.

Neljältä vein Mikon ja Mian mummolle ja sitten Kimin näytelmäkerhoon. Nannan kanssa käytiin kaupoissa. Piti vähän täydentää kaappeja viikonloppua varten. Oli ihan kamalaa taas, kun piti ajatella että miten ruokin 6 lasta ja 4 aikuista. :) Ja vielä sunnuntain tyttöjen synttärikutsut siihen päälle.

Kun mentiin hakemaan Mikoa ja Miaa mummolasta, pihalla juoksenteli ihana saksanpaimenkoiran pentu. Lapset sitä ihmetteli ja silitteli. Mummon kanssa mietittiin, että mitä tehdään. Soitin 118 ja kysyin paikallisen löytyeläintalon numeroa. Sitten mummo muisti, että missä on sakemannin pentu ja soitti kaverilleen, joka tiesi asiasta enemmän ja lupasi mennä ilmoittamaan omistajille. Sanoin lapsille (Julia, Joonas ja Iida) etteivät päästäisi koiraa tielle ja nämä lupasivat pitää pennun mummolan terassilla.

Kotiin päästyä oli edessä kauppatavaroiden purku, ruuanlaittoa ja saunanlämmitystä. Kaitsu ja Kim lähtivät naapurin isännän kanssa ottamaan tuolta tieltä valokuvia, jotka liitettiin koulukyytiasian valitukseen. Naapurin isäntä tuli vielä illalla meille ja yhdessä kirjoitettiin sitä vastaselitystä, jonka pitää olla hallinto-oikeudessa perillä maanantaina. Eli ei mitenkään viime tipassa, jälleen kerran!

Huomisestakin tulee varsin vauhdikas päivä. Aamupäivällä käydään mummon synttäreillä. Sitten varmaan leivon jossakin välissä. Koululla pitää käydä hakemassa Kim ja yksi nimilista lauantaita varten. Siskon perhe tulee meille ja illalla lähdetään sitten siskon kanssa Tuulokseen katsomaan Lauri Tähkää ja Elonkerjuuta! Ihanaa, ihanaa. Vähän hirvittää, että miten ne miehet täällä lasten kanssa pärjää, mutta eiköhän se ihan hyvin mene, kun saavat vain ne nukkumaan. :)