Löysin kirjasta KÄSITYÖN PIKKUJÄTTILÄINEN ihanan kassin ohjeen, sopi juuri minulle. :) Itseasiassa siitä piti tulla lahja Sylvialle! Mutta se ei ihan onnistunut, eli pidän sen itse. Sori, Sylvi.

191713.jpg

Kassi on kudottu 7veljestä-langasta. Olisi pitänyt käyttää 100 % villalankaa, koska kassi huovutettiin koneessa. Luulin, että tuo 7veikka huopuisi, mutta mitä vielä. Pesin kassin 90 asteessa ja se vain vähän nyppyyntyi! Aika kestävää lankaa. Aion tehdä vielä toisen samanlaisen aidosta villalangasta, jos sitten vaikka onnistuisi. Mutta eiköhän tällä voi silti keikalle lähteä ;)

 

Pipot tein myöskin tytöille eilen. Tämä on ehkä maailman helpoin pipo. Ei tarvitse osata kutoa kuin oikeaa ja nurjaa.

191711.jpg

Mannekiinilla tässä on hieman sotkuinen naama :o) Lankana käytin Palmaa (meniköhän oikein, sitä kevyttä ja pörröistä). Kudoin ihan tavallisilla puikoilla, koska mulla ei ole paksuja sukkapuikkoja. Eli ensin oikein-nurin joustinta ja sitten loppu pelkkää oikeaa. Mialle tein vastaavan sileällä neuloksella. Tämä pelkkää oikeaa, on ehkä kivempi versio ainakin tuolla langalla. Ensin ommellaan takasauma kiinni käännetään pipo niin, että sauma jää keskelle taakse ja ommellaan päällisauma  kiinni. Helppoa kuin mikä! Tänään valmistuu varmaan vielä yksi, joko myyntiin lauantaiksi tai sitten kummitytölle, joka ihastui tänään tyttöjen pipoihin.