Perjantaina lähdettiin puoliltapäivin Kouvolaan ja tietysti kesän pakolliseen kohteeseen eli Tykkimäelle. Nanna jätettiin mummolle, koska halusin itsekin vähän hurvitella monen vuoden jälkeen. Nannan kanssa tuosta päivästä olisi tullut varmaan aika tuskainen, mutta nyt oli tosi kivaa. Itsekin pyörin monissa härveleissä välillä niin, että tuli jo huono olo. Ei sitä vanha enää jaksa :) Kotimatkalla vielä poikettiin kaupan kautta. Lapset olivat tietysti väsyneitä ja onnellisia.

Eilinen päivä vietettiinkin sitten kotona. Kaitsukin oli koko päivän eikä käynyt edes rakennuksella. Ensin tyhjennettiin polttopuukuorma liiteriin. Kaitu ja pojat sitä aloittelivat ja minä kokkaisin sillä aikaa brunssia joka tietysti syötiin ulkona.  Raahasin ne uudet puutarhakalusteetkin jo pihalle. Naapurin Saulikin kävi auttamassa puuhommissa, sillä seurauksella että naula lävisti varpaanpään. Verta tuli kuin teurastamossa ja pojalla teki huonoa. Kärräsin sitten pojan paikkauksen jälkeen kottikärryillä kotiin :)

Iltapäivällä kasattiin takapihalle "telttakylä", oikea campingalue. Kim teki vielä "minigolfradankin" ja leikittiin että oltiin leirintäaluella. ;) Grillattiin, pelattiin ja lapset pulikoivat kahluualtaassa. Saunan jälkeen kömmittiin telttoihin nukkumaan. Minä nukuin Mian kanssa pienessä harjateltassa, muut isossa huvilateltassa. Puoli yhden aikaan Rodi oli pakko vielä sisälle, kun se kävi haukkumaan. Vähän sen jälkeen Kim meni sisälle nukkumaan, kun tuli kylmä. Minä sain sitten vihdoin nukuttua ja Mian kanssa sitten yhdessä kömmittiin sisälle aamulla. Kello olikin vasta 20 vaille 7, niinpä mentiin sänkyyn jatkamaan unia. Miko tuli sisälle tunnin päästä ja Nannakin heräili silloin. Aamupalan jälkeen pakattiin vähän evästä mukaan ja mentiin mökille viettämään päivää mummon ja vaarin kanssa. Nanna kävi ekaa kertaa mökillä! Aika "vanhaksi" pääsi ennen ekaa vierailua. Miko oli kuukauden ikäinen kun oli ekaa kertaa mökillä. Tosiaan ollaan koko perheen voimin käyty mökillä viimeksi kaksi vuotta sitten juhannuksena. Silloinhan Nannaa ei vielä ollut olemassa, kuin mun isossa mahassa. Pojat kävivät ongella ja jostain kumman syystä saivatkin paljon kaloja. Toivat ne sitten kotiin Kisulle, joka ei paljoo niistä perustanut. Rodi niitä kaloja on nyt sitten kaivanut omiin kätköihinsä... Kiva, kohta haisee koko pihapiiri mädälle kalalle. Seitsemän aikoihin kotiuduttiin mökiltä. Lapset vielä sen jälkeen pulikoivat altaassa.

Eilen keksittiin soittaa mun siskolle ja pyytää heidän perhettä meille juhannukseksi. Lupasivat tulla, kunhan pääsevät yhteisymmärrykseen päivästä eli tulevatko maanantaina vai keskiviikkona. Luvattiin tuoda asuntoauto tuohon pihaan heille omaksi yksiöksi niin mahtuvat sitten paremmin nukkumaan kuin meillä täällä sisällä.

Huomenna menen pitämään kynttiläesittelyn. Varmaan mielenkiintoinen kokemus pitää helteellä esittelyä ulkona.:) Emäntä eilen soitteli ja kertoi taas mitä ihania herkkuja aikoo tarjota. Kaitsulle kun kerroin, sitäkin alkoi kummasti kiinnostaa kynttiläkutsut. :oD