Poikia odotti tänä aamuna yllätys. Olin laittanut heille vaatteet valmiiksi pinoihin, myös ulkovaatteet odottivat olkkarin lattialla. Sohvalla oli lappu: "Älä herätä äitiä, jos ei ole ihan pakko. 1. Pue päälle 2. Ota jääkaapista voileivät muovipussista ja syö 3. Kun digiboxin kello näyttää 6.22 (on siis vielä talviajassa) ala pukemaan ulkovaatteita 4. Kun kello näyttää 6.25 lähde taksille. Muista reppu!" Ja homma toimi! Eivät tuleet vinkumaan mun sängynlaidalle vaan tekivät niin kuin lapussa luki. Kuulin kun Kim hoputti Mikoa, että nyt pitää pukea päälle ja Miko vikisi, että ei ole ehtinyt vielä syödä. Kim sanoi, että ota leipä mukaan, nyt pitää mennä! Hienosti isoveli huolehti pienemmästä. Pakko saada vähän tolkkua noihin poikiin. Muuten ensi syksynä tulee vaikeeta jos ja kun olen töissä. Ajattelin, että aina kun lähtevät samaan aikaan eli tiistaisin ja torstaisin, jotuvat tästä lähtien selviämään yksin. Pitää myös varmana alkaa harjoitella sitä yksin kotona olemista. Huomenna olisi siihenkin mahdollisuus, kun Nannalla on neuvolalääkäri kahdelta ja Kim pääsee kahdelta koulusta. Joutuisi varmaan tunnin verran olemaan yksin kotona. Miko ei varmaan uskalla jäädä odottelemaan Kimin kotiutumista.

 

Aamupäivällä oltiin Nannan ja Mian kanssa ulkona jo kymmenen aikoihin. Olipa taas savotta pukea kummallekin kurahousut jalkaa. Nanna oli onnessaan kun pääsi kokeilemaan eilen ostettuja kumisaappaita :) Käytiin sitten mummolta kysymässä, että missä päin olisi hyviä pajunkissoja. Löydettiin vähän, mutta ei tarpeeksi. Perjantaina pidetään sitten virpomisvitsatalkoot. Julia ja Joonas kutsutaan myös meille niitä askartelemaan.

Viikonloppuna onkin sitten oikea synttärirutistus. Perjantaina Miko on kutsuttu eskarikaverinsa synttäreille. Lauantaina Mia on kutsuttu kerhokaverin synttäreille ja lauantaina on koko perhe kutsuttu Niinan synttäreille. Lisäksi viime viikolla oli Jonin nimpparit eli lahja myös Jonille. Ja kohta on Julian ja Joonaksen yhteiset nimipäivät. Saan taas kantaa kaupasta selkä vääränä lahjoja kuin joulupukki!

Mia odottaa että menen pelaamaan muistipeliä. Pojat lähtivät kävellen Joonakselle ja Nanna nukkuu.