Aamulla olisi nukuttanut niin vietävästi. Eilen illalla meni myöhään koneen ääressä. Ensin juttelin Kaitsun kanssa ja sitten vielä Kirsin. Kaitsua odottelin hetken takaisin linjoille, mutta ei tullut. Mulla voitti uni. Pojat heräsivät aamulla ennen herätystä. Kim taisi olla alhaalla jo ennen puolta seitsemää. Mä sain vaivoin itseni kiskottua ylös seitsemältä ja poikia hoputtamaan kouluun.

Tänään olisi ollut naistenpäivän kirkko, mutta en sitten lähtenyt. Laiskotti. Ja olisi pitänyt asentaa turvaistuimet takaisin autoon, kun eilen ne piti irrottaa.

Sain kuitenkin sen verran inpiraatiota, että sain vihdoinkin vaihdettua makuuhuoneen verhot. Ne olikin lojuneet tuossa tuolilla jo yli viikon. Ai että mä inhoa niitä verhoja. Ne on ollu meillä kesäverhoina jo monta vuotta. Tummansiniset, kultaisilla kuvioilla. Tosi kulahtaneet, mutta uusia en viitsi enää ostaa. Jos tämä olisi vaikka jo viimeinen kesä tässä makuuhuoneessa. Sitten ne verhot on niin pitkät, että ne pitää taittaa melkein kaksinkerroin, ennen kun ne voi ripustaa. En ole siis viitsinyt niitä lyhentää. Mutta aika hyvin ne pimentää. Eli ehkäpä Nannakin nukkuu nyt aamuisin pidempään.

Verhojen laiton jälkeen tartuin imuriin. Siivottiin yhdessä tyttöjen kanssa. Sitten tein ruuan. Eli aika tehokas olen ollut. Ajattelin kyllä ensin siivouksen jälkeen lähteä tyttöjen kanssa ulos, mutta sitten kello oli jo niin paljon, että piti tehdä ruoka. Ulkoilemme ehkä myöhemmin iltapäivällä. Luntakin tuprutti taan lisää eli lumityötkin odottavat.

Nyt yritän saada Nannan päikkäreille. Eilen Nanna nukkui päikkärit mummolla aika myöhään. Onneksi sentään kävi illalla nukkumaan ihan normaalisti. Tytöt ovat tänään leikkineet keskenään tosi kivasti. Mia osaa keksiä sellaisia leikkejä, että Nannakin osaa. Hienoa!

Mä olen nyt jumittunut tähän koneen ääreen. Äkkirykäisy tarvitaan, että pääsen tästä pois. Mutta aina huomaan jonkun uuden blokin mitä pitää vähän lukea...  Nyt kyllä lähden. Mikokin tulee kohta koulusta ja sillä on kuitenkin taas hirvee jano ja nälkä. :)

 

-----------------------------------------------------------------------

Miko tuli koulusta taas itku kurkussa ja melkein oksennus. Olivat kiertäneet taas sen pidemmän lenkin ja Mikolla oli pahaolo. Myös Kimillä oli pahaolo kun tuli koulusta. Kahden jälkeenkin oli ajettu se sama lenkki! Aika lyhyt oli taksikuskin muisti! Pitääkö mun tehdä uusi valitus, vai mikä tässä auttaa. Onko niitä lapsia pakko rääkätä pitämällä niitä turhaan taksin kyydissä mutkaisella tiellä? Kyllä ärsyttää.

 

Kaitsusta ei ole kuulunut tänään vielä mitään. Mahtaakohan ehtiä tänään laivaan. Toivottavasti.