Siis minä tänään! Aloitin siivoamisen jo yhdeksltä, tavanomaisessa siivousasussani. (Paituli, pitkikset ja sukat) :) Mun siivous tarkoittaa lähinnä sitä, että lattialta raivataan liiat lelut ja vaatteet pois ja sitten imuroidaan. Pölyt pyyhitään jos jaksetaan, tänään ei jaksettu. Mia auttoi. Hän halusi imuroida. Myös Nanna halusi imuroida. Väistyin hetkeksi taka-alalle, kunnen tyttöjen imurointi-innostus laimeni. Sain lopulta itse imuroitua. Vaihdoin myös lakanat ja  keittiön verhot, heitin olkkarin maton hankeen ja pesin akvaarion. Niin ja pyykkiä piti tietysti myös pestä.

Mulla on muuten joku ihme pyykkisyndrooma. Laitan pyykin koneeseen, sitten kuivausrumpuun. Puhtaat vaatteet puhtaanpyykin koriin ja tätä jatketaan niin kauan, kunnes pukuhuone on täynnä puhtaita vaatteita (= kaksi puhtaanpyykin koria niin täynnä, että pinot ovat kaatumaisillaan) Sitten on pakko viikata ne tai soittaa Saanalle, joka viikkaa ne. Nyt pukuhuoneessa on se tilanne, että puhdasta pyykkiä on paikat pullollaan. Kuivausrummussa on puhdasta ja pyykkikoneessa odottaa märkiä vaatteita kuivausta. Mutta mutta... Puhtaat ei mahdu enää mihinkään, meidän sängyn päälläkin on jo pino, joka odottaa viikkausta, eli ne märät sitten odottaa edelleen siellä koneessa. Niin ja lisää pitäisi tietysti pestä, koska niitä likaisiakin on jo kertynyt hirveä määrä. Varsinkin kun vaihdoin lakanat. Miten ratkaista ongelma? NO EI SE AINAKAAN SILLÄ RATKEA, ETTÄ ISTUU KONEEN ÄÄRESSÄ VALITTAMASSA SIITÄ!!!! Mutta kun ei jaksais taas niitä vaatteita viikata, vastahan mä tein sitä tiistaina.  Ai miksi ei jaksa? No sen takia, että olen muka ansainnut hetken tauon näistä kotitöistä. Siivouksen lisäksi olen myöskin leiponut pullaa ja marjapiirakan ja tehnyt lumityöt. Eikö siinä ole yhdelle päivälle jo tarpeeksi???!!!

 

Tuo akvaarion pesu oli muuten taas sen verran vauhdikasta puuhaa, että! Sitä ei pitäis tehdä koskaan silloin kun Nanna on hereillä. Ylipäätään mitään ei voi tehdä silloin kun Nanna on hereillä, koska koko aika menee Nannan sotkujen siivoamiseen ja sen vahtimiseen. Nanna ripotteli kasveja pesuvadista ympäriinsä sekä heitti kaloille koiran pallon siihen väliaikaisastiaan! Kalat onneksi säilyivät hengissä, tosin joutuivat uiskentelemaan aika karvaisessa vedessä. Yök! Tekis mieli hävittää koko akvaario. Olenkin sanonut, että sitten kun nuo kalat kuolee (niitä on ruhtinaallisesti 3 kappaletta!) niin sitten ei uusia enää oteta. Mä en mokomaa lätäkköä edes halunnut ja kas kummaa, kukakohan ne kalat ruokkii ja akvaarion pesee ja vedet vaihtaa???

Hei olin tässä välissä niin tehokas, että kävin tyhjentämässä kuivausrummun (ne vaatteet ovat nyt meidän sängyllä ;)) ja laitoin uutta kuivumaan. Sen lisäksi vein makuuhuoneesta pois yhden märän kuoma-saappaan, eteisen lattialta keräsin pois USB-kaapelin ja kahdet märät toppahaalarit. Tässä voisi olla haasteen paikka. Mitä teiltä löytyy erikoisista paikoista? Meille tämä on ihan normaalia. Nanna kuljettaa kaikkea mahdollista joka paikkaan.

Ahaa- nyt neiti alkoi kuljettaa niitä vaatteita tuosta sängynpäältä omaan vaatelaatikkoonsa! Ajatteli varmaan, että on tuo äiti laiska, kun ei mitään saa aikaiseksi. :)

Ehkäpä nyt reipastun sen verran, että viikkaan nuo vaatteet tuosta sängynpäältä pois. Mahtuu ainakin sitten illalla nukkumaan.