Lapset halusivat tänään leipoa Ruun kauralastuja. Ajattelin sitten tehdä oman kokeilun, että Nannakin saisi jotain herkkua. Meillä oli hirssihiutaleita ja niistä tein vastaavanlaisia lastuja. Eli kaurahiutaleiden tilalle hirssihiutaleita ja vehnäjauhojen tilalle perunajauhoja. Ihan hyviä tuli. Tuossa Nanna niitä nakertaa. En osta kyllä enää  kaupasta kalliita gluteenittomia pipareita, kun näköjään pystyy vähän soveltamalla itsekin tekemään ihan syötäviä.

Tässä ohje:

100 g sulatettua maidotonta margariinia

1,5 dl sokeria

0,5 dl siirappia

reilu 2 dl hirssihiutaleita

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

Sulatettuun margariiniin sekoitetaan kuivat aineet. Lusikalla nostetaan leivinpaperille kekoja, joita hieman tasoittelin. Hirssilastut eivät levinneet niin paljon kuin kauralastut.

 

-----------------------------------------------------

Tässä toinen hirssikokeilu tältä päivältä. Meillä ei ole kukaan muu syönyt hirssipuuroa kuin Rodi pienempänä. Sille aina keittelin joko tattai-, hirssi, tai hirssitattaripuuroja. Sen takia meidän kaapista löytyi se hirssihiutalepaketti. Nyt sitten ajattelin keittää siitä puuroa ihan meille ihmisille :) Keitin puuron mansikkamehuun ja sekaan heitin vielä pakastemansikoita ja vähän sokeria. Tuli muuten tavattoman hyvää! Uskon että maistuu meidän puurokammoiselle nuorisollekin (=Nanna, Mia ja Miko) Kokeilkaa ihmeessä, jos ainainen kaurapuuro alkaa tökkiä.