Lauantai meni nopeasti. Aamusta hirvee suhina päällä, että saatiin vähän siivottua ja ruoka tehtyä ennen kuin mummi ja ukki tulivat. Kaikki lapset ja jopa Kaitsu osallistuivat! Sen verran kovaa ja äkäisesti taisi tulla huudettua, että muuta vaihtoehtoa ei ollut :)

Mummi ja ukki tulivat sitten vähän ennen kahtatoista. Nelisen tuntia olivat. Vakio aika :) Mia oli aivan innoissaan, kun näki, että Ukkikin tuli. Ja tietysti mummi toi pienet tuliaiset jokaiselle. Mia sai Barbi-kirjoitusvälineitä, Miko sai pienen elektroniikkapelin, Kim sai Roope Setä-lehtiä ja Nanna sai ihanan liivihameen. Kaitsu käytti ukkia rakennuksella. Neljän aikoihin  mummi ja ukki lähtivätkin sitten kotimatkalle. Illalla ei sitten enää tehtykään mitään erikoista.

 

Sunnuntaina kävin aamusta Rodin kanssa lenkillä. Ilma oli sen verran hieno, että sain porukan innostumaan luistelusta. Siinä olikin hommaa, kun kaikkien luistimet, mailat ja kypärät saatiin autoon. Kentällä oltiin kuitenkin jo ennen yhtätoista. Nanna sai kyytiä pulkassa. Miko oli ekaa kertaa luistimilla tänä talvena. Luistelutaito oli vähän hakusessa ja itkemiseksihän se meni. Mia pysyi hienosti pystyssä ja Kim pelasi toisten kentällä olleiden poikien kanssa jääkiekkoa. Kim on paljon kehittynyt viime talvesta. Puolitoista tuntia jaksettiin siellä olla. Sitten Mialla meni pelkäksi itkuksi ja Nanna alkoi myöskin väsyä.

Iltapäivällä soitin mummolla, että voisiko mummo tulla meille lapsenvahdiksi illalla. Onnistuihan se. Soitin myös Sirpalle, että lähtiskö Sirpa ja Lasse meidän kanssa elokuviin. Heillä oli muita mäenlaskusuunnitelmia. Niinpä me sitten Kaitsun kanssa mentiin leffaan katsomaan Mattia. Ei muistettu koska oltiin viimeksi käyty elokuvissa. Minä kävin ostamassa Makuunista irtokarkkeja ja Kaitsu meni edeltä ostamaan liput. Teatteri olikin aika täynnä. Elokuva oli hyvä. Osittain hauska, osittain surullinen. Puhuimme Kaitsun kanssa, että jos aikoinaan Matilla oisi ollut kunnon manageri ja joku joka olisi tosissaan pitänyt siitä huolen, niin nykyisin asiat olisi varmaan ihan toisella tavalla. Ihmiset halusivat vain hyötyä Matista ja kun toinen oli niin reppana, niin oli ihan vedätettävissä. Jasper Pääkkönen oli kyllä todella mahtava. Siitä siloposkisesta Salkkari-pojusta on kasvanut vakavasti otettava näyttelijä. Hienoa! Leffan jälkeen käytiin gourmet illallisella Mäkkärissä :oD Ja kotona odottivat kiljuvat lapset. Mialla ja Nannalla oli täysi vauhti päällä.

Lähdin Rodin kanssa saattamaan mummoa kotiin. Käytiin koulun mäen päällä asti. Sain lapset nukkumaan vähän vaille yhdeksän. Sitten katsottiin telkkarista presidentivaalien tuloksia ja Kaitsu kiukutteli :) Kaiken kaikkiaan vauhdikas viikonloppu.