Mia on meidän perheessä se, jonka suusta kuulee välillä mitä hauskimpia juttuja. Osa johtuu siitä, että pikkuisella menee vielä vähän sanat sekaisin. Tässä muutama esimerkki.

 

Olimme tyttöjen kanssa Lidlissä ostoksilla. Karhulassa on pakolaisten vastaanottokeskus (tai joku vastaava) ja sen vuoksi Karhulassa liikkuu paljon tummaihoisia. Lidlissä näkee heitä usein. Tällä kertaa tummaihoisia oli erityisen paljon ja vielä bussilastillinen venäläisiä. Ihan kuin olisi ollut ulkomailla :) Mia sitten tarkkaili näitä ihmisiä ja kuunteli heidän erikoista puhettaan. Ja hetken päästä kysyi: "Äiti, mitä noi mustapäät oikein puhuu?"

 

Kävimme viime viikolla kirjastossa. Kotimatkalla Mia ja Miko lukivat kirjoja takapenkillä. Ensin Miko kysyi, "Äiti, syökö puput kukkia?" Hetken päästä Mia tokaisi: "Mersu syö porkkanoita." Luulin ensin kuulevani väärin, mutta kyllä, totta se oli mersut syö porkkanoita. Siitä sitten kinasimme loppumatkan, syökö mersut porkkanoita ja ajaako isi marsulla. Voitte arvata, että nauratti :oD