Kim kutsui kaverinsa synttäribileisiin Juurikorven urheilutalolle lauantaina klo 12-14. Pakkasta oli aamulla edelleen -25 astetta. Ensimmäiseksi tuli mieleen, että miten pojat tarkenee kylmällä talolla.

Aamulla lähdimme kauppaan, minä, Kaitsu ja Kim. Aikataulu oli aika tiukka. Puoli 10 vasta lähdettiin. Kotona oltiin 15 vaille 12. Kannettiin pikapikaa tavarat autosta, pakkasin yhteen kassiin talolle menevät ja Kaitsu ja Kim lähtivät ottavaan vieraita vastaan. Minä jäin kotiin purkamaan kauppatavarat ja tein vielä pojille syötäväksi cocktailtikkuja nakeista, lihapullista, kurkusta ja kirsikkatomaateista. Pakkasin loputkin kamat kassiin, Rodi mukaan ja potkukelkalla talolle.

 

Pojat olivat aloitelleet jo polttopallolla. Vauhtia ja meteliä riitti ja osalla oli jo niin kuuma, että t-paidassa tarkeni. Minä katoin tarjoilun baarin puolelle. Erkki (asuu urheilutalon toisessa päädyssä) oli käynyt ihmettelemässä meteliä :)

Yhden aikaan pidettiin herkuttelutauko. Tarjolla oli niitä cocktailtikkuja, sipsejä, pipareita, karkkeja ja minimuffinseja ja tietysti limsaa. Pojat söivät minkä kerkesivät.

Poikien pelatessa polttopalloa olin puhaltanut 10 ilmapalloa. Aivan järkyttävä homma! Palloihin sidoin pitkät narut. Niitä tarvittiin yhteen leikkiin. Ensin kuitenkin leikittiin herneviestiä. Pojat jakautuivat kahteen joukkueeseen. Toisen joukkueen kapteeni oli Kim ja toisen taisi olla Matti. Sitten kapteenit valitsivat itselleen joukkueet. Vuorotellen piti jokaisen juosta hakemaan kupista herne ( tässä tapauksessa helmi) ja kuljettaa se pienellä lusikalla joukkueen luo. Jos herne tippui piti palata kupin luokse ja koskettaa tuolia ja jatkaa matkaa. Kimin joukkue voitti. Toisessa joukkueessa Jussalla meni vähän pelleilyksi, niin siitähän sitten kärsi koko joukkue. Otettiin kilpailu vielä uusiksi, kapteeneina Sasu ja Matti. Matin joukkue voitti.

Sen jälkeen oli vuorossa ilmapallojen puhkomista. Yksi poika ei halunnut osallistua, siispä Kaitsu joutui leikkiin mukaan. Ilmapallot sidottiin narulla vyötärölle ja jalalla polkemalla yritettiin puhkaista toisten pallot, suojaten samalla omaa. Kaitsu jäi viimeiseksi, mutta voittajaksi julistettiin silti (muistaakseni) Aku, koska hän oli pojista kentällä viimeinen. Lopuksi kaikki saivat käydä Kaitsun kimppuun ja puhkaista hänen pallo.

Sen jälkeen pojat vielä heittelivät koripalloa ja aloittelivat sählyäkin. Aika meni nopeasti ja pikkuhiljaa viimeinenkin vieras oli haettu. Pakkasin kamat kassiin ja autoon. Lakaisin lattian ja lähdin Rodin kanssa kotiinpäin.

Kim sain kivoja lahjoja. 3 kirjaa, 21 euroa rahaa, hienon autokynän, hohtolimaa ja taisi yhdessä paketissa olla Hotweels autokin.