Päivällä kun pähkäilin, että mitähän tekisi, sivuutin askartelun hetkeksi ja annoin toisen intohimoni viedä. Sehän on leipominen. Voisin leipoa vaikka joka päivä. Onneksi en tee niin, muuten laulusta "Leipuri Hiiva" tulisi tunnarini :) Jotakin oli kuitenkin leivottava ja päädyin mustikkapiirakkaan. Kaapista löytyi Creme Frechea(meniköhän tuo nyt ihan oikein) niin tein muunnelman Mamman marjapiiraasta. Tässä ohje:

Pohja:

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

1 muna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

täyte:

mustikoita

purkki ranskankermaa

1 muna

sokeria maun mukaan

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Painele taikina piirakkavuokaan. Kaada päälle mustikat. Sekoita ranskankerman joukkoon sokeri ja muna, kaada seos mustikoiden päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 min.

 

Koska mustikat olivat pakastemustikoita, niihin olisi pitänyt lisätä vähän perunajauhoja. Täyte jäi nyt aika löysäksi, mutta hyvää tuli. Nam!

 

Tein myös toisen piirakan. Bravuurini kinkkupiirakan. Aina yhtä varma onnistumaan. Tässä senkin ohje.

Pohja:

100 g margariinia

2 dl vehnäjauhoja

ripaus suolaa

3 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

200 g palvikinkkua

200 g emmental raastetta

purkki kermaviiliä

3 munaa

mustapippuria

(suolaa)

 

Nypi rasva, jauhot ja suola. Lisää kylmä vesi.

Painele taikina piirakkavuokaan. Kaada päälle kinkkusuikaleet ja juustoraaste. Sekoita kermaviilin joukkoon munat ja maustee. Kaada vuokaan.

Paista 200 asteessa noin 30 min.

Täytteeseen saa vaihtelua lisäämällä sekaan periljaa tai ruohosipulia. Kermaviilin voi vaihtaa ranskankermaan. Samalla pohjalla olen tehnyt myös pekoni-sienipiirakan. Eli juuston ja kinkun tilalle paistettua pekonia, sieniä ja sipulia. Todella hyvää!